הודו - כאן ושם

אוצרים: שמעון לב ויעל מרגלית

מאות אלפי ישראלים פקדו את הודו עד תחילת הקורונה ומן הסתם יחזרו לבקר בה בעידן הפוסט הקורונה. אותה תרבות "הודית" מגוונת, עתיקה ורציפה הנמשכת עד היום ברחבי תת היבשת ההודית, היא בעלת השפעה רבה גם על החברה והתרבות הישראלית. זאת בעקבות ריבוי המבקרים הישראלים, הן "בטיול אחרי צבא" והן בביקורים חוזרים ונשנים.
תערוכה זו אינה שמה דגש על הייצוג הרווח והמקובל, "המבט האקזוטי – הצילומי – הגיאוגרפי" של הודו הצבעונית מלאת הניגודים המוכרת לצופה במערב. ייצוגה של הודו כ"רוחנית" החל כבר במאה ה-18 עם התפתחות המבט האוריינטליסטי באירופה ונמשך כיום גם בארץ בצורות שונות, וזאת בעקבות חווית הטיול הישראלי שהתגברה מאז כינון היחסים הדיפלומטים
המלאים ב- 1992.

תערוכה זו מבקשת לבחון כיצד אמנים במגוון תחומי האמנות הפלסטית מנכיחים בעבודותיהם היבטים גלויים ונסתרים של הודו ותרבותה. מרבית האמנים הם ישראלים, חלקם הודים אשר מתגוררים או התגוררו תקופות ארוכות בישראל וחלקם הם יוצאי הקהילות היהודיות בהודו "בני ישראל" וקהילת קוצ'ין. בעבודות המוצגות בתערוכה, עובר קו מאחד, לעיתים נסתר ולעיתים גלוי, אשר בו האמנים מתמודדים עם שאלות זהות ושייכות של "כאן" "ושם".


האמנים המשתתפים:
טל אליעז, רויטל ארבל, ציונה בנג'מין, צ'נצ'ל בנגה, תמי גוטמן, פאולה ירושלמי, שמעון לב,
רג'ול מהטה, יעקב חי מקמלאן, יעל מרגלית, אייל סגל, דורון פולק, שרה פנקר, מייטה קולומה,
אילנה שזור.
אוצרים: שמעון לב, יעל מרגלית

רוצים להשאר מעודכנים בתערוכות הבאות?

מלאו פרטים ותשארו מעודכנים בסדנאות הקרובות במרכז ארטורה